Nytt projekt för att förbättra folkhälsan för unga i Grums kommun

Grums kommun får pengar till ett pilotprojekt för att långsiktigt arbeta med att förbättra folkhälsan. Grums kommun startade 2016, tillsammans med Region Värmland och stöd av SKR, ett arbete för att förbättra folkhälsan i kommunen. Nu har Samordningsförbundet Samspelet beviljat ansökan som innebär 500 000 kronor i 5 år.

– Äntligen! säger Martin Karlsson, områdeschef kultur och fritid, det ska bli otroligt spännande att sätta igång det här pilotprojektet som har fått namnet Tillitsbyrån. Målet är att skapa bättre förutsättningar för att nå god och jämlik hälsa i Grums kommun.

Ska skapa en plattform för samarbete

En arbetsgrupp, bestående av Grums kommun och Region Värmland, har kartlagt och undersökt folkhälsan i Grums kommun. För pengarna som Samordningsförbundet Samspelet har beviljat ska nu en processledare anställas. Tanken är att skapa en plattform för samarbete, där målgruppens behov ska bemötas. Målgruppen för projektet är invånare i åldern 15-29 år.

Representanter från arbetsförmedling, försäkringskassa och Samordningsförbundet Samspelet kommer också att vara involverade i arbetet.

Tillitsbyrån i media

Grums kommun satsar miljoner på att förbättra folkhälsan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (SVT 200421)

Tillitsbyrån ska förbättra folkhälsan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (Sveriges Radio 200420)

Uppdaterad: 2021-10-20
  • Ingen giltig användare vald.

Kontakt

Martin Karlsson
Områdeschef kultur och fritid
0555-420 51
martin.karlsson@grums.se