Barnförbjuden serie blir lek på skolan

November 2021 -

Vi tänkte i detta brev informera er om ett aktuellt ämne som barnen pratar om, nämligen en serie som heter Squid Game och som visas på Netflix. Serien/programmet har en åldersgräns på 16 år och har ett våldsamt innehåll. Trailers från programmet kan ses bland annat genom Youtube och TikTok och barnen kan då komma i kontakt med innehållet den vägen.

Vi har redan uppmärksammat att en del barn leker de lekar som finns i programmet som går ut på att om man förlorar leken så dödas man. Detta är inga leker som vi i skolan uppmuntrar till.

Vi skickar med tips om en artikel från Aftonbladet med en intervju av barnpsykolog Jenny Klefbom som förklarar barns reaktioner lite mer och kan ge oss vuxna liter mer argument när vi pratar med våra barn.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/PonOOz/skolor-varnar-barn-leker-squid-game-pa-skolgarden Länk till annan webbplats.

Även kriminologen Maria Dufva har lyft denna serie och att barn i dag nås av klipp, filmer etc från så många håll att det som förälder kan vara svårt att veta vad ens barn ser och kommer i kontakt med.

Vill man läsa mer om vad Maria Dufva skrev om just detta går det att läsa i följande länk: https://www.motherhood.se/tonaringar/maria-dufva-snacka-med-dina-barn-om-squid-game/7961063 Länk till annan webbplats.

Det som vi åter vill skicka mer er är att prata med era barn om dagen som varit, vad de ser på nätet etc.

Varma hälsningar Anna och Elisabeth.

Uppdaterad: 2021-10-29
  • Ingen giltig användare vald.

Kontakt

Elisabeth Jonsson
Skolsköterska
elisabeth.jonsson@grums.se
0555-422 03

Anna Rom Norström
Skolkurator
anna.rom-norstrom@grums.se
0555-422 18