Fakturor från kommunen

Grums kommun skickar stora mängder fakturor - hjälp oss att hålla portokostnaden nere. Får du fortfarande dina fakturor från kommunen med brev på posten? Det finns smidigare sätt!

Ta emot e-faktura från Grums kommun

Det finns två sätt att anmäla betalning med e-faktura - antingen loggar du in i din internetbank eller så använder du vår e-tjänst.

Anmäl betalning med e-faktura direkt i din internetbank:

  1. Logga in i din bank
  2. Välj Grums kommun i listan över företagen och kommunerna som kan erbjuda e-faktura
  3. Fyll i anmälningsformuläret direkt på skärmen
  4. Nästa faktura blir digital och du kan betala med ett klick!

Anmäl betalning med e-faktura i vår e-tjänst:

Betala med e-faktura Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tänk på att! Du måste göra en anmälan för vatten och renhållning (VA) och en för fakturor från övriga verksamheter i kommunen (barnomsorg, äldreomsorg med flera).

609-0625 - OCR inbetalning och autogiro vatten och renhållning

433-9941 - OCR inbetalning och autogiro övrigt

Betalsätt

Det ska vara enkelt att betala dina fakturor till oss. Därför erbjuder vi dig möjligheten att betala våra tjänster via e-faktura och autogiro. Din faktura från oss kan komma som e-faktura, autogiro eller pappersfaktura. Våra fakturor ser lite olika ut beroende på vilka system vi använder.

E-faktura

E-faktura direkt till din internetbank. Du som har tillgång till internetbank kan betala alla dina fakturor från Grums kommun med e-faktura. Det är enkelt, bekvämt och miljövänligt. Det kostar inget att ansluta sig till e-faktura och du anmäler dig till tjänsten via din internetbank eller via vår e-tjänst.

Med e-faktura blir betalningarna säkrare eftersom du inte riskerar att välja fel mottagare eller att mata in fel OCR-nummer. Du har också dina fakturor samlade på ett ställe och kan via din internetbank komma åt dem var du än är. Alla uppgifter, såsom OCR-nummer, belopp och förfallodag finns redan registrerade. Allt du behöver göra är att godkänna betalningen.

Autogiro

Du som redan betalar via autogiro och får en papperskopia på fakturan med posten kan välja att få fakturan skickad digitalt till din internetbank. Fakturabeloppet kommer dock även fortsättningsvis att dras per automatik på förfallodagen.

Via autogiro minimerar du risken att en faktura inte blir betald i tid, ansök om autogiro via vår e-tjänst:

Ansök om att betala med autogiro Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Pappersfaktura

Vi vill helst undvika pappersfakturor, dels för att hålla portokostnaden nere och dels för att underlätta för dig som kund.

Uppdaterad: 2024-02-14

Kontakt

Har du frågor när det gäller din faktura ska du i första hand kontakta den personen som står angiven på fakturan.

För övergripande information kontakta:

Katarina Karlsson
Redovisningsekonom
0555-421 12 katarina.karlsson@grums.se