Järpegatan tillsammans - avslutat 2019

Integrationsprojektet Järpegatan tillsammans ska öka tryggheten, trivseln, delaktigheten och integrationen på Järpegatan.

Järpegatan tillsammans är ett nytt integrationsprojekt. Grums kommun vill att både nya invånare och de som redan har bott här ett tag ska känna att de trivs bra och vill bo kvar. Vi vill även att alla ska känna sig delaktiga och vi arbetar tillsammans för att göra det bästa för Järpegatan.

Syftet med projektet är att:

  • öka trivseln och tryggheten på Järpegatan
  • arbeta för jämlikhet och jämställdhet
  • öka integrationen och gemenskapen på området
  • arbeta förebyggande och ge kunskap om kommunala verksamheter.

Projektet börjar med en enkätundersökning där invånarna som bor på Järpegatan, får berätta vad de tycker om området - allt från sitt boende till utemiljön. De får även komma med förslag på gemensamma aktiviteter och informationsträffar eller föreläsningar som de önskar att kommunen ska ordna.
Under andra delen av projektet anordnar Grums kommun olika aktiviteter och informationsträffar. Projektet och dess innehåll är flexibelt och anpassas allteftersom.
Järpegatan tillsammans drivs av Grums kommun i samverkan med Grums hyresbostäder och Hyresgästföreningen Grums. Projektet finansieras av länsstyrelsen Värmland.

Länsstyrelsen i Värmland

På länstyrelsens webbplats kan du läsa mer om finansiering av integrationsprojektet.
Länsstyrelsen i Värmland - integrationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdaterad: 2020-02-25

Navigera vidare