Karlstad Business Region

Kommunerna Forshaga, Grums, Hammarö, Karlstad och Kil samarbetar inom etableringar, kommunikationer och marknadsföring, för att Karlstadsregionen ska växa och utvecklas.

Representanter från medlemskommunerna i Karlstad Business Region på mässa

Foto: Grums kommun

Fem solklara skäl att etablera ditt företag hos oss

Varmt välkommen till en expansiv region. Här hittar du ett högt handelsindex, stora arrangemang och hög kompetens inom branscher som skogsindustri, verkstadsindustri och ICT (IT och telekom) samt konsultverksamheter inom teknik, ekonomi och reklam.

Karlstads universitet attraherar framtidens medarbetare och stärker regionens kompetens. Karlstadsregionen är öppen och inspirerande och har en god organisation för smidiga företagsetableringar.

 1. Utmärkt infrastruktur och strategiskt läge
  Karlstadsregionen ligger mitt i Skandinavien. Läget i triangeln Stockholm – Göteborg – Oslo gör att du alltid är nära dina kunder och nya marknader. Kommunikationerna är goda i alla transportslag. Från Karlstad Airport når du Europas viktigaste av för flygförbindelser på ett par timmar. Det går daglig trafik med tåg och buss till Stockholm, Göteborg och Oslo.

 2. Världsledande exportindustri
  I regionen finns tre mycket starka kluster, Paper Province, Stål & Verkstad samt Compare (ICT). Paper Province är ett av Europas främsta kluster och har fått utmärkelsen Gold Label of the European Cluster Excellence Initiative. Compare är ett av Sveriges största nätverk inom IT och kommunikation. Järnmalm är en historiskt viktig naturtillgång för regionen som utvecklats till en av Europas ledande stål- och verkstadsregioner.

 3. Attraktiv livsmiljö
  I regionen möter Sveriges längsta älv, Klarälven, EU:s största insjö, Vänern. Närheten till vatten är alltid påtaglig. Variationen av möjliga boenden är stor. Vid vatten, på landet eller i staden. Förutom vatten är närheten till de värmländska skogarna något många värderar högt. För att inte tala om det utbud av fritidsaktiviteter regionen erbjuder, som till exempel golf och skidåkning.

 4. Goda kommunikationer
  Karlstadsregionen erbjuder närhet till arbete, bostad, skolor och kultur- och fritidsutbud. Allt viktigare i dagens tillvaro. Pendlingsmöjligheterna är mycket goda, du når hela regionen inom en halvtimme. Kollektivtrafiken har Sveriges nöjdaste kunder och regionen är mycket cykelvänlig. Här är också beslutsvägarna korta och du får besked och beslut på ett smidigt sätt.

 5. Konkurrenskraftiga priser
  I hela Karlstad Business Region kan vi erbjuda mark, fastigheter och lokaler till konkurrenskraftiga priser.
Uppdaterad: 2022-08-19

Kontakt

Maria Röhr
Tillväxtchef
0555-420 54
maria.rohr@grums.se

Läs mer

Läs mer på Karlstads Business Regions webbplats:

Karlstadbusinessregion.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.