Stötta lokalt – ännu mer

Kreativa lösningar skapas hos företagen för att underlätta för Grumsborna att handla på hemorten. Tillsammans kan vi hjälpas åt att stötta våra lokala företag ännu mer!

bild från affär

Kreativa lösningar som underlättar för dig som kund!

Nu är det extra viktigt att vi stöttar och handlar av våra lokala företagare. Vi har listat restauranger där du kan handla mat för avhämtning/take away samt butiker som har kreativa lösningar, för att underlätta handlandet för sina kunder. Vi har även listat företag som erbjuder hembesök.

Take away-mat

Ring och beställ den mat du vill ha, hämta upp den och ät hemma eller ta med på picknick. Här har vi samlat restauranger, butiker och caféer där du kan hämta mat, take away:

Hembesök, utkörning av varor och andra kreativa lösningar

 • Blomriketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kör ut varor till kunder eller så ringer kunden in sin beställning till butiken och hämtar upp utanför. Har även onlinehandel. Har nytt kösystem med stor skärm både ute och inne där kunderna ser sitt könummer och kan vänta utanför butiken på sin tur.
 • Coloramalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kör ut varor till kunder som tillhör riskgrupp eller inte vill gå in i butiken.
 • Electrofraglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hämtar järn- och kabelskrot mot avgift för kunder som vill hålla social distansering.
 • Elitfönsterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster åker ut till kunden och mäter fönster och dörrar samt lämnar offert. Vid beställning kommer våra montörer och installerar. Kunden behöver inte lämna huset för att få klart från offert till installerade fönster och dörrar.
 • Hos Erixons fashionlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du "boka" butiken för öppning innan eller efter ordinarie öppettider. Du kan också "facetima" och beställa dina varor så skickar de varorna hem till kunden. Erbjuder gratis hemleverans inom kommunen. Kunderna kan även få paketet hemskickat mot fraktkostnad. Förlängt öppet köp till 15 dagar.
 • Grums leksaksaffärlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster levererar leksaker hem till kunder som tillhör riskgrupp eller inte vill gå in i butiken. Har nytt köstystem i butiken- vid grönt ljus= välkommen in, vid rött ljus= vänligen vänta på din tur.
 • ICA Klinganlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster handla online och hämta i butiken. Kan även ordna utkörning av varor mot kostnad.
 • ICA Orrbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har butiken öppen tidigare på torsdagar, klockan 7–8, för personer i riskgrupp.
 • IDEA Skumplastförädlinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har en klocka, som kunder i riskgrupp eller kunder som inte vill gå in i butiken, kan ringa på så kommer de ut och hjälper till. Vissa varor finns också till föräsljning utanför butiken.
 • Interiörbodenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kör ut varor till kunder som tillhör riskgrupp eller inte vill gå in i butiken.
 • Klippoteketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster erbjuder hembesök om du är i riskgrupp eller inte kan komma till salongen.
 • Lovisas Klippservicelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster erbjuder allt inom hårvård, för hembesök. Swish eller faktura.
 • Mekonomenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster erbjuder upphämtning och återlämning av bilen hemma hos kunden i samband med reparation eller service. Kan även hjälpa till med besiktning av bilen i mån av lediga tider.
 • Nina-klippetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster erbjuder hembesök om du är i riskgrupp eller inte kan komma till salongen.
 • Senthalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster levererar varor direkt hem till kunder som tillhör riskgrupp eller inte vill gå in i butiken.
 • Värmskogs lanthandellänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster plockar i ordning varor och lämnar utanför butiken. Kan betalas med swish. De kör ut varor till kunder som tillhör riskgrupp eller inte vill gå in i butiken.
 • XL-Bygglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster levererar varor direkt hem till kunder som tillhör riskgrupp eller inte vill gå in i butiken.

Vill du handla av något annat företag än de som listas här? Ring företaget och hör om det går att ordna upphämtning utanför butiken.

Uppdaterad: 2021-04-01

Kontakt

Vill du som företagare vara med här?
Kontakta:

Anna-Maria Jäger
Näringslivsutvecklare
anna-maria.jager@grums.se
0555-421 46

Navigera vidare