Besök Grums kommuns twittersida
Besök Grums kommuns sida på Facebook

Familjehem

Är du intresserad av att hjälpa människor med olika behov? Vi söker dig som vill hjälpa till med olika uppdrag för barn och ungdomar, det kan till exempel handla om att vara kontakperson eller familjehem

Som uppdragstagare kan du vara:

Kontaktfamilj för barn och ungdomar; anledningen till varför ett barn eller en ung person behöver en kontaktfamilj varierar, men ofta saknar personen ett socialt nätverk. Om du och din familj kan tänka er att bli kontaktfamilj, ger ni stöd och avlastning för kortare perioder. Det betyder att barnet eller ungdomen som är i behov av en kontaktfamilj bor i sin kontaktfamilj under korta och återkommande perioder, till exempel en helg i månaden.

Familjehem för barn och ungdomar; när barn och ungdomar för en kortare eller längre tid inte kan bo hos sina föräldrar kan de behöva bo i en annan familj, ett så kallat familjehem (tidigare kallat fosterfamilj). Skälen till att barn behöver komma hemifrån varierar, men alla barn och ungdomar har behov av en trygg miljö.

Kontaktperson för barn och ungdomar; som kontaktperson träffar du regelbundet ett barn eller en ungdom. Hur ofta och hur länge beror på det enskilda barnets behov, men det kan röra sig om några gånger i veckan eller i månaden.

På Socialstyrelsens webbplats mininsats.se kan läsa artiklar och intervjuer om vad det innebär att vara exempelvis kontaktfamilj.
Mininsats.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Jenny Larsson
Socialsekreterare
0555-421 21 eller 0555-422 82
jenny.larsson@grums.se

Uppdaterad: 2018-11-14