Besök Grums kommuns twittersida
Besök Grums kommuns sida på Facebook

Friska Grums blir Hitta ut

Den populära stolpjakten Friska Grums byter namn till Hitta ut i år. Torsdagen den 24 maj klockan 18:00 är det kartsläpp på 1845 Gym för årets huvudkarta Ålviken-Grums.

Det är Svenska orienteringsförbundet som ligger bakom tjänsten Hitta ut och det går att registrera stolparna via en app eller online på internet. Det mesta fungerar som tidigare år med Friska Grums men den största skillnaden är att stolpregistreringen nu kommer ske på: https://www.orientering.se/provapaaktiviteter/hittaut/grums/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Via den länken, eller på hittaut.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan man också nå övriga orter som arrangerar Hitta ut.

Precis som Friska Grums så tillhandahåller Hitta ut en app till Android och iOS där deltagaren kan se kartan och registrera de stolpar den hittar. Registreringen sker som tidigare år genom att ange de två bokstäver som återfinns på stolpen. Det går även att registrera sina stolpar online. En skillnad från tidigare år är att det inte längre finns någon QR-kod på stolpen som kan skannas för att registrera den.

Årets huvudkarta Ålviken-Grums släpps den 24 maj klockan 18:00 på 1845 Gym. Kartsläpp för de andra områdena sker därefter successivt och kartorna kan sedan hämtas i kundtjänst på kommunhuset, biblioteket, badhuset, Ica Klingan, Ica Orrby och Coop Konsum Grums.

För frågor som rör Hitta ut i Grums, välkommen att kontakta: grums@hittaut.nu

För frågor som rör Hitta ut i stort och inte bara Grums arrangemang, till exempel problem med appen, kontakta: hittaut@orientering.se

Hitta ut arrangeras av OK Älgen i samarbete med Grums kommun.
Leif Olsson är kontaktperson på Grums kommun och nås på telefon: 0555-421 52 eller via e-post: leif.olsson@grums.se 

Välkommen som stolpjägare du också!

Uppdaterad: 2018-05-18