Besök Grums kommuns twittersida
Besök Grums kommuns sida på Facebook

Grumselever näst bäst i Värmland på att bygga lådbilar

Eleverna i årskurs 5 på Jättestenskolan har deltagit i Värmlands största lådbilstävling.
Grums deltog med två lådbilar som båda klarade testen galant och det resulterade i en fin andraplats i Värmland.

Den 3 maj deltog 16 elever från årkurs 5 på Jättestenskolan i Värmlands största lådbilstävling som anordnades av studenter på Karlstads universitet.
Eleverna har jobbat i över ett halvår med att göra ritningar, modeller och fixa till sina lådbilar. Några av kriterierna var att lådbilen skulle ha någon form av styrfunktion och broms. Design och kreativitet var också viktigt.

Deltog med två lådbilar
Två studenter som går Högskoleingenjörsprogrammet i elektronik mötte upp varje grupp och vägledde eleverna hela tävlingen. De visade själva upp sitt fordon som de ska tävla med i Tyskland, mot 60 andra länder. Även om fordonen inte var motordrivna så var det ändå samma moment de skulle göra som eleverna fick utmanas i. Eleverna fick köra olika banor, där bromssträcka och hastighet mättes. Grums hade två lådbilar som båda klarade testen galant.

Snabbaste tiden
Sista uppdraget var att köra genom en bana med koner där Grums fick den snabbaste tiden. Eleverna var motiverade och samarbetade mycket bra. Trots ihållande regn var humöret på topp. Slutresultatet blev att Grums blev näst bäst i Värmland på att bygga lådbilar, endast en poäng efter vinnarna!


Uppdaterad: 2018-05-08