Grums har bäst företagsklimat i Värmland för andra året i rad!

Grums kommun har nu legat bland topp tre när det gäller företagsklimatet sex år på raken. Näringslivschef Maria Röhr ser den nära dialogen med de lokala företagarna som den viktigaste framgångsfaktorn.

Foto på Malin Hagström, Maria Röhr och Anna-Maria Jäger

Foto: Stefan Vänersand

– Så roligt att Grums kommun återigen hamnade på första plats och att vi lyckats vara topp tre för sjätte året i rad. Vi gläds också över den hedrande tjugotredjeplatsen i hela riket. Pandemin har gjort att många företag har haft stora och nya utmaningar, vi ser också att många företag har utvecklats under krisen och vi har alla lärt oss att mötas digitalt. Vi hoppas nu självklart att det vänder och att vi ser slutet på pandemin. Vi ser fram emot att få komma ut och träffa näringslivet för att på så sätt ha en enklare dialog och även kunna ha möjligheten att arrangera fysiska möten, säger Maria Röhr.

Hon vill också gratulera grannkommunen Säffle till andraplatsen och Munkfors till tredjeplatsen, samtidigt som hon tackar de andra kommunerna i länet för det synnerligen goda samarbetsklimatet och det kontinuerliga utbytet av tips och erfarenheter.

Malin Hagström, kommunalråd (S), lägger stor vikt vid det goda samarbetet med näringslivet i kommunen.

– Vi är så otroligt stolta och glada över att behålla första platsen. Vi kommer att fortsätta arbeta med att utveckla och förbättra vårt arbete för och tillsammans med näringslivet i kommunen. Vi vill att både befintliga och nya företag ska kunna utvecklas i Grums kommun!

Graf som visar utvecklingen från år till år i hela riket, där Grums nu ligger på plats 23.
Uppdaterad: 2021-09-23

Kontakt

Maria Röhr
Näringslivschef
0555-420 54
maria.rohr@grums.se