Besök Grums kommuns twittersida
Besök Grums kommuns sida på Facebook

Grums kommun lanserar nya interaktiva kartor

Nu finns möjlighet för alla invånare och besökare att orientera sig i Grums kommun via interaktiva kartor. Kartorna innehåller mängder med bilder och information. Användare som öppnar kartorna via mobilen kommer även att kunna använda en GPS-funktion.

Interaktiva kartor

-Kartorna som vi nu har tagit fram är interaktiva - vilket ger användaren en möjlighet att göra olika val. De är även anpassade för användning både via mobiltelefonen eller datorn. De här nya digitala kartorna ger oss möjligheter att anpassa användningsområdet till olika målgrupper, säger Veronica Arriaza, GIS-samordnare på Grums kommun och den som tagit fram de nya kartorna.

-Vi påbörjade arbetet i somras och lanserade då en karta över Borgvik, som är en av de sex orter som finns i kommunen. Mottagandet var mycket positivt och vi hoppas kunna färdigställa resterande orters kartor så snart som möjligt, fortsätter Veronica och tillägger att de även tagit fram kartor med historiska ortfoton. Så nu kan den intresserade på ett mycket enkelt sätt jämföra nutid med dåtid.

-Interaktiva kartor där användaren kan klicka sig fram kommer att ge våra besökare möjlighet att redan hemma låta sig inspireras, planera och få en bra överblick över de besöksmål, aktiviteter, måltidsupplevelser och olika former av logimöjligheter som finns här inför besöket, säger Anna-Maria Jäger, som jobbar med turismfrågor på Grums kommun.

Interaktiva kartor

Kontaktpersoner:

Veronica Arriaza, GIS-samordnare
0555-421 26
veronica.arriaza@grums.se

Anna-Maria Jäger, utvecklingskoordinator
0555-421 46
anna-maria.jager@grums.se

Uppdaterad: 2017-10-27