Inför midsommar samverkar Polisen, Grums kommun och Systembolaget för att minska langningen av alkohol

Midsommar är för många vuxna en av årets trevligaste kvällar. Grill, lekar och tyvärr ofta en stor mängd alkohol är för många en standard.

Polis och personal utanför Systembolaget

Foto: Grums kommun

Ur barnens perspektiv kan midsommar därför bli en obehaglig högtidsdag där mamma och pappa beter sig väldigt konstigt och dumt. För de äldre ungdomarna kan föräldrarnas drickande bidra till att de mer ostört kan begå alkoholdebut och hamna i otrygga situationer.

Inför midsommar samverkar Polisen, Grums kommun och Systembolaget för att minska langningen av alkohol. Tillsammans vill vi göra ett medskick till alla er vuxna som kommer i kontakt med barn och unga under midsommar.

  • Oavsett om du är förälder, syskon eller äldre kompis. Köp inte ut alkohol. Kom ihåg att detta är ett lagbrott.
  • Tänk över dina inköp och hur din egen konsumtion kan påverka barn och unga i din omgivning. Är du förälder så var nykter för dina barns trygghet och välmående.
  • Var en obekväm förälder. Prata och planera inför kvällen med andra föräldrar. Ring och fråga under kvällen så din ungdom är okej och var tillgänglig att hämta vid behov.
  • Gå gärna ut och ta en promenad och rör dig på platser där din ungdom befinner sig. Ju fler vuxna trygga ögon ute på byn desto bättre.

Trevlig midsommar önskar vi från Polisen, Systembolaget och Grums kommuns förebyggande arbetsgrupp

Uppdaterad: 2022-06-23
  • Ingen giltig användare vald.