Kokningsrekommendationen hävs

Vi har fått provresultat som gör att vi nu kan häva rekommendationen att koka vattnet i Grums, Slottsbron, Segmon, Liljedal och Vålberg. Att vi nu häver kokningsrekommendationen innebär att vattnet på dessa platser inte längre behöver kokas innan det används till dryck eller till matlagning.

Kokningsrekommendationen utfärdades i fredags eftermiddag och kommunen har provtagit vattnet regelbundet sedan dess. Nu har provtagningen resulterat i tre rena prover efter varandra som gör att rekommendationen nu kan hävas.

Det går alltså bra att använda dricksvattnet precis som vanligt i Grums, Slottsbron, Segmon, Liljedal och Vålberg från och med nu.

Vid driftstörningar använder Grums kommun, Område gata, en SMS-tjänst för att informera om händelser. Systemet skickar ett sms till din mobiltelefon eller talsvar till din fasta telefon. Fick du ingen meddelande om kokrekommendationen kan du via servicevarning.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kontrollera dina uppgifter, ändra eller lägga till mobilnummer, nummer till fast telefon och adresser. Du kan även ta bort uppgifter. I rutan där du ska ange kommun/bolag skriver du Grums kommun.

Uppdaterad: 2020-10-14