Nytt utseende på www.grums.se

Grums kommun kommer denna vecka att lansera flera uppdateringar på vår webbplats. Bland annat kommer startsidan på grums.se att få ett nytt utseende och bättre tillgänglighet.


Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service

Grums kommuns offentliga webbplats har cirka 6 000 besök per månad, vilket ställer höga krav på medborgarservice och tillgänglighet. En del av de uppdateringar som nu har gjorts, är för att vi ska uppfylla de nya lagkrav som finns för myndigheternas webbplatser. Lagkraven gäller främst ökad tillgänglighet, så att alla ska kunna tillgodogöra sig informationen.

Arbetet har pågått i två år och en viktig del i processen har varit att organisera våra webbredaktörer enligt de lagkrav som finns. En intern utbildning har genomförts för våra webbredaktörer, där vi har gått igenom de nya lagkraven och vad man ska tänka på vid publicering av innehåll på webben.

Vad är nytt på webben?

Liksom tidigare hittar du på vår startsida - nyheter och snabblänkar till populära och viktiga sidor men även de evenemang som finns i kommunen, något som enbart har visats på en undersida förut. Det ska även bli lättare att hitta rätt och kunna använda våra e-tjänster.

Under våren fortsätter arbetet med att förbättra och utveckla webben till en smart och användarvänlig tjänst.

Uppdaterad: 2019-12-02