Omfattande skadegörelse på kommunens bilar

Det har varit mycket skadegörelse i anknytning till Grums kommunhus de senaste veckorna. I helgen eldades tre av kommunens bilar på parkeringen nedanför kommunhuset. Veckan innan blev däck sönderskurna och rutor krossade.

Utbrända bilar framför kommunhus

-Det rör sig om stora värden och man undrar varför, säger Annika Lomarker, kommunchef i Grums kommun. En bil har slagits sönder, två bilar har repats, flera har fått sönderskurna däck och nu har tre bilar brunnit ned. Detta är onödiga utgifter som i slutändan drabbar alla invånare i kommunen.

Däck sönderskurna

Under förra veckan upptäcktes det att flera däck på de kommunbilar som står parkerade nedanför kommunhuset blivit sönderskurna.

Eldat bilar

Natten till lördag larmades Räddningstjänsten till kommunparkeringen då tre bilar brann.

Allt polisanmäls

Kommunen ser mycket allvarligt på helgens och de senaste veckornas händelser och polisanmäler all skadegörelse. Kommunen uppmanar dig som kommuninvånare att ringa 112 vid pågående brott.

Vad gör kommunen?

- Vi samverkar med räddningstjänst och polis. Nu vidtar vi ytterligare åtgärder på platsen och under tiden kommer de bilar som finns kvar att flyttas till en annan parkeringsplats, säger Annika Lomarker.

Uppdaterad: 2020-09-14