Stort grattis till Årets eldsjälar i Grums kommun!

Priset Årets eldsjäl i Grums kommun 2019 delades ut under gårdagens nationaldagsfirande i Sveaparken i Grums. I år var det två eldsjälar som fick dela på priset!

Årets eldsjälar 2019 i Grums kommun blev Irma och Erland Magnusson. Här tillsammans med prisutdelarna Malin Hagström och Pernilla Carlsson.

En eldsjäl är en person som brinner för något och som genom osjälviska handlingar och med ett brinnande engagemang ofta gör det där lilla extra.

Eldsjälen arbetar ofta bakom kulisserna och får därför sällan det erkännande som den är värd.

Därför vill Grums kommun med hjälp av kommuninvånarnas nomineringar dela ut pris till:
”Årets eldsjäl i Grums kommun”

Årets eldsjäl ska uppfylla följande kriterier:

  • Vara en förebild för andra
  • Bidragit till utveckling genom sitt engagemang
  • Gjort en insats utöver det förväntade utan egen vinning

Personen som nomineras ska bo eller verka i Grums kommun.

I år blev Årets eldsjäl två eldsjälar!

Stort grattis till Irma och Erland Magnusson! De är grumsbor som under flera år osjälviskt stöttat och hjälpt enskilda och familjer som kommit till Sverige och Grums från länder i kris eller krig.

De har funnits till hand både socialt och praktiskt och bland annat hjälpt till med kontakterna till olika myndigheter, till exempel Migrationsverket. Irma och Erland är i allra högsta grad förebilder för andra och har utan tanke på egen vinning bidragit, och bidrar, till att nyanlända får möjlighet att komma in i det svenska samhället.

Irma och Erland fick ta emot pris i samband med nationaldagsfirandet den 6 juni i Sveaparken. Kommunstyrelsens 1:e vice ordförande Malin Hagström (S) och konstnären Pernilla Carlsson delade ut priset - 3 000 kronor från Grums kommun samt en tavla sponsrad av Pernilla Carlsson.

Uppdaterad: 2019-06-19