Besök Grums kommuns twittersida
Besök Grums kommuns sida på Facebook

Streetdance och dansresidens i Grums kommun!

Under sex veckor kommer Grums kommun besökas av fyra street-dansare. Som danskonstnärer kommer de arbeta i kommunen i form av ett dansresidens.

Dansresidenset i Grums

Ana Strandberg, dansare koreograf och danspedagog från Karlstad/Stockholm, leder projektet med dansarna Theresa Gustavsson, André ”Shapeshifter” Forsström och Marcus ”Mackie” Larsson.

Dansresidenset handlar om att stärka dansen som konstform på landsbygden genom att skapa ett dansverk med Grums som träningsbas, träffa ungdomar genom olika möten i till exempel idrottsföreningar och på fritidsgården samt möta Grumsborna i olika offentliga tillställningar.

Ana, Theresa, André och Mackie utövar bland annat dansstilarna HipHop, Housedance och Popping. Ungdomarna kommer att få chans att själva prova på eller bara beskåda dessa stilar under oktober och november.

Håll utkik efter öppna repetitioner, workshops, uppträdanden, dans-session i centrum, jam, videoinspelning och följ gruppens uppdateringar och kommande nedslag på Instagram: ”Dansresidenset i Grums”.

Danskontakt: dansresidensetigrums@hotmail.com

Ana Strandberg
Dansare, danspedagog och koreograf
070-376 03 19
ana.strandberg@gmail.com

Martin Karlsson
Kultur- och fritidschef
0555-420 51
martin.karlsson@grums.se

Uppdaterad: 2018-10-04