Besök Grums kommuns twittersida
Besök Grums kommuns sida på Facebook

Vi nattvandrar på skolavslutningen!

Snart är det sommar vilket innebär skolavslutning och festivaler. Det är tillfällen då vi vet att många tonåringar dricker alkohol.

Till dig som är förälder till en tonåring

Som tonårsförälder kan du göra skillnad. Våga bry dig, diskutera och klargör dina gränser! På skolavslutningen 8 juni kommer personal och fältare från individ- och familjeomsorg att nattvandra.

Hallå där, Grumsfältare!

Vad gör ni fältare under skolavslutningen?
–Vi fältare tänker i första hand på din säkerhet och hur du mår. Om vi blir oroliga för att du kan råka illa ut eller inte kan ta dig hem på egen hand, ringer vi förälder eller vårdnadshavare.

–Vi jobbar uppsökande och förebyggande mot missbruk, kriminalitet och annat nedbrytande beteende. Det kan vara bra att veta att vi har tystnadsplikt men också anmälningsskyldighet. Det betyder att det du säger stannar hos oss, men om vi får reda på att någon far illa så måste vi agera. Det kan handla om droger eller att man skadar sig själv eller andra. 

Vad har ni för tips till ungdomarna inför skolavslutning och student?
–Det viktigaste är att ta hand om varandra och inte lämna någon kompis ensam. Man kan till exempel åka eller gå hem tillsammans eller ta följe till bussen. Ta kontakt med någon vuxen om man ser att någon inte ser ut att må bra. Se till att batteriet i mobilen är laddat och sist men inte minst, ha roligt och skratta mycket!

Några tips på vad vuxna bör tänka på under skolavslutningen?
–Se till att ha möjlighet att hämta eller möta upp din ungdom under kvällen, alternativt ha kontakt med andra vuxna som har den möjligheten. Se till att vara kontaktbar och ha telefonnummer till andra ungdomar i din sons eller dotters kompiskrets.

Vad är det bästa med att jobba på skolavslutning och student?
–Det allra bästa är helt klart den härliga stämningen som råder i hela vår kommun. Det är mycket folk i rörelse och det är omöjligt att inte bli smittad av glädjen hos alla ungdomar.

Behöver du prata med någon?
Här är våra kontaktuppgifter:
Polisen 114 14
Individ- & familjeomsorgen 0555-422 82
Jourtelefon 070-328 34 98
Fältare Lennart 0555-420 66
Fältare Hilde 072-083 24 70

Fältgruppen på Grums kommun

Uppdaterad: 2018-09-24