Dagverksamhet Violen

Dagverksamheten Violen vänder sig till personer med demenssjukdom som bor i det egna hemmet i Grums kommun.

Syftet med dagverksamheten är att erbjuda social samvaro och individanpassade aktiviteter utifrån önskemål och förmåga. Målsättningen är att varje gäst ska trivas och må bra.

På Violen fikar vi och delar en måltid tillsammans. Syftet med verksamheten är även att erbjuda anhöriga en tillfällig avlösning.

Öppettider

Violen har öppet måndagar och torsdagar kl. 10.00-14.30 och ligger på Åsgatan 3. Här arbetar två undersköterskor vid varje tillfälle.

Ansökan

Kontakta kommunens demenssjuksköterska om du vill göra en ansökan om deltagande på dagverksamheten Violen, på telefon 0555-420 72 eller via e-post nina.ortqvist-nordgren@grums.se

Demenssjuksköterskan gör därefter ett hembesök hos den sökande för att utreda behov av dagverksamhet. Vid hembesöket ser vi gärna att en anhörig eller annan närstående person deltar. Beslut meddelas skriftligen. För personer som beviljats dagverksamhet följs beslutet upp kontinuerligt och omprövas om de förutsättningar som ligger till grund för beslutet väsentligen förändras. En person kan beviljas deltagande en eller två dagar i veckan.

Kostnad

Avgift för dagverksamheten är 65 kronor per dag, i kostnaden ingår måltid, dryck och fika.

Resor

För att kunna delta i dagverksamheten är det önskvärt att du är beviljad färdtjänst. Du kan ansöka om färdtjänstbevis från Värmlandstrafik. Information och blanketter finns att ladda ner från Värmlandstrafiks webbplats eller ring 0771-32 32 00.

www.varmlandstrafik.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Du betalar gällande färdtjänstavgift för din resa. Eventuell bokning av resa till och från dagverksamheten gör du själv, anhörig eller personal.

Uppdaterad: 2020-02-12

Kontakt

För information avseende verksamheten:

Linda Rubin 
områdeschef
0555-420 12
linda.rubin@grums.se

Nina Örtqvist Nordgren
demenssjuksköterska
0555-420 72
nina.ortqvist-nordgren@grums.se

Besöksadress:
Åsgatan 3

Navigera vidare