Anhörigstöd på nätet - En bra plats

Grums kommun erbjuder tjänsten anhörigstöd på nätet i form av En bra plats – en samlingsplats för information, råd och stöd samt erfarenhetsutbyte med andra anhöriga.

Någon gång i livet behöver de flesta ge lite extra omsorg och vård till någon i sin närhet. Det kan till exempel vara till en demenssjuk partner, ett barn med funktionshinder eller en vän med missbruksproblematik. För att klara av att hjälpa andra behöver man ibland själv få stöd.

Råd och stöd när det passar dig

Att träffa andra som upplever liknande känslor av förlust och frustration, men också av hopp och glädje, gör det lättare att vara anhörig. Men ibland kan det vara svårt att hitta tid och möjlighet att komma iväg till träffar och informationstillfällen. Genom den digitala tjänsten En bra plats kan du få information, råd och tips, samt få kontakt med andra anhöriga i liknande situation när det passar dig.

Nätverket består av anhöriga i åldrarna 16-94 år med närstående som är spridda över 160 diagnoser. Nätverket är nationellt, slutet och det är möjligt att vara anonym. Förutom möjligheten att nätverka med andra anhöriga får du via En bra plats också möjligt att ta del av information, forskning och fakta. Du kan gå med i olika grupper, prenumerera på nyhetsbrev, lyssna på podcasts och mycket mer. Du får också information om relevant stöd som finns i din närhet.

Du skapar enkelt ett konto på enbraplats.se där du registrerar din profil. Därefter väljer du själv vilken inriktning du vill ha i din profil. Du kan även följa En bra plats på Twitter och Facebook.

Som anhörig är det kostnadsfritt att vara med i En bra plats.

Läs mer på enbraplats.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdaterad: 2020-03-03

Navigera vidare