Besök Grums kommuns twittersida
Besök Grums kommuns sida på Facebook

Familjecentralen Grums

Familjecentralen Grums vänder sig till ungdomar, alla blivande föräldrar och föräldrar med förskolebarn 0-6 år. Här samverkar Grums kommun och Region Värmland för stöd till familjer.

Här finns ungdomsmottagning, barnmorskemottagning och barnhälsovård, förebyggande socialtjänst och öppen förskola samlat på ett och samma ställe. Familjecentralen är en mötesplats där du knyter kontakter, hämtar kunskap och får råd och stöd i föräldrarollen. Vi som arbetar här strävar efter att främja hälsa och skapa goda förutsättningar för barn och vuxna.

Information på olika språk

På Föreningen för familjecentralers främjandes webbplats hittar du mer information om familjecentraler samt informationsbroschyrer på olika språk.
Familjecentraler.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Förebyggande och stöd

Ibland kan det vara skönt att ha någon utomstående att prata med, oavsett om det gäller något stort som tynger eller något mindre som upptar tankarna. Grums kommun erbjuder stödsamtal i frågor som rör barn, ungdomar och familj. Kontaktperson är Eva Hansson, 0555-422 12.

Barnmorskemottagning

På barnmorskemottagningen möter du barnmorskor som kan erbjuda dig graviditetsövervakning, förberedelser inför föräldraskapet, preventivmedelsrådgivning, rådgivning kring sexuell hälsa samt gynekologisk cellprovtagning.

Barnavårdscentral

På barnavårdscentralen möter du barnhälsovårdssköterskor som erbjuder hälsoövervakning och vaccinationer av barn 0-6 år. Besöken kan innefatta undersökningar och samtal om exempelvis barns hälsa- och utveckling samt stöd i föräldrarollen. Barnhälsovården arbetar för att främja barns hälsa, trygghet och utveckling.

Öppen förskola

Öppna förskolan är en mötesplats för föräldrar och barn mellan 0-6 år. Här träffar du andra föräldrar och barn tillsammans med en förskollärare. Vi erbjuder en utvecklande lärmiljö och pedagogisk verksamhet. Här finns också möjlighet till samtal, råd och stöd.
Öppen förskola

Uppdaterad: 2019-02-12

Kontakt

Eva Hansson
Samordnare
0555-422 12
eva.hansson@grums.se

Besöksadress
Familjecentralen Grums
Sveagatan 61, Grums