Relationsvåld

Relationsvåld, eller våld i nära relation som det också benämns, är ett av våra största samhällsproblem. Men det finns hjälp att få.

I Grums samarbetar berörda myndigheter och organisationer för att hjälpa dig som har blivit utsatt för misshandel eller annat våld i familjen. Du kan med förtroende vända dig till socialtjänsten, polisen, kvinnojouren eller brottsofferjouren och berätta om din situation.

Här kan du få hjälp:

Socialtjänsten, 0555-422 82 (kl. 8:00-16:00, lunchstängt 12.00-13.00)

Polisen, 114 14 (var du än är)

Brottsofferjouren Södra Värmland, 054-18 28 88, 18 75 75 och 18 15 03 (ej bemannad) www.sodravarmland.boj.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Alla Kvinnors Hus, (kvinnojouren Karlstad) 054-18 30 34 www.karlstadskvinnojour.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kvinnofridslinjen, 020-50 50 50 www.kvinnofridslinjen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Samtalsakuten och Krismottagning för män

Samtalsakuten och Krismottagning för män vänder sig till dig som är i akut livskris och behöver samtala med en samtalsterapeut.

Mottagningarna ägs och drivs av Region Värmland, Svenska Kyrkan och Karlstads kommun i samverkan med kommunerna Forshaga, Grums, Hammarö och Kil.

Samtalsakuten - 054-540 11 00

Samtalsakuten vänder sig till kvinnor och män. Har du drabbats av sorg, separation, arbetslöshet, existentiell kris eller andra dramatiska händelser i ditt liv? Då kan Samtalsakuten erbjuda dig en möjlighet att bearbeta och samtala om den uppkomna krisen.

Din första kontakt sker via vår telefonsvarare, telefon 054-18 00 50, tala in ditt namn och telefonnummer så ringer vi upp så snart som möjligt. Du kan även ta kontakt med oss via e-post: samtalsakuten@karlstad.se

Observera att vid kontakt via e-post gäller inte förstärkt sekretess.

Krismottagning för män - 054-540 11 10 

Krismottagning för män vänder sig till dig som är man och är i akut livskris och vill samtala med en samtalsterapeut. Har du drabbats av sorg, separation, arbetslöshet, existentiell kris eller andra dramatiska händelser i ditt liv? Har du problem i nära relationer och/eller behöver hjälp att hantera din aggressivitet?

Din första kontakt sker via vår telefonsvarare, telefon 054-18 01 54, tala in ditt namn och telefonnummer så ringer vi upp så snart som möjligt. Du kan även ta kontakt med oss via e-post: krismottagningenforman@karlstad.se

Observera att vid kontakt via e-post gäller inte förstärkt sekretess.

KAST-köpare av sexuella tjänster

SamtalsAkuten och Krismottagning för män i Karlstad i samarbete med Länsstyrelsen Värmland, har öppnat en ny verksamhet som kallas KAST (Köpare Av Sexuella Tjänster). Verksamheten vänder sig till personer som är över 18 år, boende i Värmland och som behöver hjälp för att hen köper sexuella tjänster. Vi erbjuder individuella krissamtal. Den som är anhörig är också välkommen att höra av sig för egna samtal oavsett om den närstående har kontakt med oss eller inte.

Arbetet bedrivs under sekretess och utan journalföring. Alla kontakter är frivilliga. Den som söker oss hör själv av sig via e-post eller telefon, inget remissförfarande.

Samtalen sker på vår mottagning centralt i Karlstad på Västra Torggatan 15. Varje samtal varar femtio minuter och kostar 120 kronor.

Kontakt:

Telefon: 0200-290 900
E-post: kastvarmland@karlstad.se

Uppdaterad: 2021-01-27

Se även


Nöd- och journummer

Läs mer om Samtalsakuten, Krismottagning för män samt KAST på Karlstads kommuns hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Navigera vidare