Hemestra i Grums kommun

Gå på upptäcktsfärd i din egen kommun i sommar! Upplev mer av Vänern, skogen, kulturen, restaurangerna, shoppa eller fika på någon av caféerna.


Massor med platser att uppleva i Grums kommun

I Grums kommun finns massor med vackra platser att uppleva. Har du gått de vackra vandringslederna? Badat på alla badplatser? Upplevt de sju konstverken till minne av Sven-Erik Magnusson? Varit runt på biltur i vår vackra kommun? Ätit medhavd frukost ute på en kobbe i Vänern?

Om inte, även i sommar är det dags för oss Grumsbor att hemestra. Vi har listat några tips på smultronställen att upptäcka eller återupptäcka.

Hemestertips!

 • Badplatser - utmana kompisarna i sommar med en lista att checka av med alla badplatser i kommunen. På länken listas de kommunala badplatserna men det finns massor med andra platser att ta ett dopp på. Vilken är din favoritbadplats?
 • Campa- som borta fast hemma! Boka en eller flera nätter på någon av ställplatserna eller campingarna i Grums kommun.
 • Discgolf -har du testat en runda på discgolfbanan vid IP än?
 • Fiskalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - här finns flera mindre sjöar eller Vänern att ta en härlig fisketur på. Fiskekort köper du enklast via I-fiskelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller hos Bofablänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 • Golfalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - på Billeruds Golfklubb kan du boka tid för en golfrunda eller öva närspel på puttinggreenen. Här finns också fina rum att hyra, ställplatser och stugor.
 • Orienteralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster- orienteringsklubben OK Älgen har gjort en bana som kan följas via en app i telefonen. I maj släpps även årets checkpoints för Hittautlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 • Vandringsleder - packa ryggsäcken med medhavd fika eller lunch (eller både och), sätt på dig bekväma skor och kläder och gå våra vackra vandringsleder. Ta gärna med kameran och dela dina bilder genom att använda hashtags som #kycklingleden, #silverleden, #getgarsudde, #sävsjöleden, #edsbonden. Vill du ha en utskriven karta med på turen? Välkommen att hämta i Kontaktcenter eller ring 420 67 så skickar vi hem en karta till dig
 • Shoppa-unna dig unika linnékläder från Mimmi Designlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i Pikenberg, honung från Kullens Bigårdlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, grönsaker från Åshammar Trädgårdlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, kläder hos Erixons Fashionlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller inredning hos Interiörbodenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Alla håller omtänksamt avstånd.
 • Sju konstverk till minne av Sven-Erik Magnusson - packa matsäcken och åk ut på en tur och upplev de vackra konstverken.
 • Take away- köp gärna med fika eller mat till utflykten och stötta våra lokala företag.
 • Åka båt i Grums kommun - har du egen båt så finns det en stor Vänerskärdgårdlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster att upptäcka. Du kanske hittar en ny favoritkobbe i sommar!
 • Övernatta hemmaplan hos exempelvis Kungskvarnenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Klaraborglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Värmskogs vandrarhem ,länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Billeruds Golfklubblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller Rasta Grumslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hämta ett exemplar av vår turistbroschyr

Varje år gör vi en egen turistbroschyr - där vi samlar tips på saker att uppleva i Grums kommun. Hämta ditt exemplar i kontaktcenter eller ring oss på 0555-420 67 så skickar vi hem en turistbroschyr till dig. Det går också bra att skicka e-post till oss på turism@grums.se

Ha en trevlig upptäcksfärd!

Uppdaterad: 2021-04-01

Kontakt

Anna-Maria Jäger
Näringslivsutvecklare
Turismansvarig
anna-maria.jager@grums.se
0555-421 46

Navigera vidare