Budget- och skuldrådgivning

Vill du ha hjälp att ordna upp en skuldsituation eller en tilltrasslad vardagsekonomi? Då kan du vända dig till budget- och skuldrådgivningen.

Gäss vid Slottsbrosundet

Foto: Grums kommun

Ansök om hjälp

Budget- och skuldrådgivningen finns i Karlstads kommun och är till för dig som bor i Karlstad, Grums eller Forshaga. Du kan ansöka om att få en tid för budget- och skuldrådgivning via e-tjänsten nedan. Du behöver ha ett BankID för att använda tjänsten. Om du är sammanboende behöver även den personen ha en e-postadress och ett BankID för att signera er ansökan.

E-tjänst för budget- och skuldrådgivning hos Karlstads kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Du har rätt till rådgivning

Enligt skuldsaneringslagen ska alla kommuner ge skuldsatta personer rådgivning. En budget- och skuldrådgivare kan ge dig råd om hur du kan gå tillväga i din skuldsituation. De kan också hjälpa till med de ekonomiska beräkningar som behöver göras. Du kan få råd om vad som krävs för att kunna ansöka om skuldsanering.

Det är aldrig för sent att ordna upp en skuldsituation eller en trasslig ekonomi. Du måste vara beredd på att det tar tid och att det kräver mycket arbete att reda ut en komplicerad ekonomi.

Läs mer på Karlstad.se

Grums kommun köper den här tjänsten av Karlstad kommun. Du hittar kontaktuppgifter med mer på deras webbplats, klicka på länken nedan.

Uppdaterad: 2023-10-27