Budget- och skuldrådgivning

Vill du ha hjälp att ordna upp en skuldsituation eller en tilltrasslad vardagsekonomi? Då kan du vända dig till budget- och skuldrådgivningen.

Gäss vid Slottsbrosundet

Foto: Grums kommun

Du har rätt till rådgivning

Enligt skuldsaneringslagen ska alla kommuner ge skuldsatta personer rådgivning. En budget- och skuldrådgivare kan ge dig råd om hur du kan gå tillväga i din skuldsituation. De kan också hjälpa till med de ekonomiska beräkningar som behöver göras. Du kan få råd om vad som krävs för att kunna ansöka om skuldsanering.

Rådgivaren hjälper dig med bättre betalningsvillkor

För dig som är skuldsatt men som inte uppfyller skuldsaneringslagens krav eller som vill ha andra typer av betalningsuppgörelser, kan rådgivaren räkna fram realistiska betalningsförslag. Ni kan tillsammans arbeta för att förhandla fram nya betalningsvillkor hos fordringsägarna.

Så gör du för att få rådgivning

Grums kommun köper den här tjänsten av Karlstad kommun. Du hittar kontaktuppgifter med mera på deras webbplats, klicka på länken nedan.

E-tjänst

Du kan ansöka om att få en tid för budget- och skuldrådgivning via e-tjänsten nedan. Det är aldrig för sent att ordna upp en skuldsituation eller en trasslig ekonomi. Du måste vara beredd på att det tar tid och att det kräver mycket arbete att reda ut en komplicerad ekonomi.

Du behöver ha ett BankID för att använda tjänsten. Om du är sammanboende behöver även den personen ha en e-postadress och ett BankID för att signera er ansökan.

E-tjänst för budget- och skuldrådgivning hos Karlstads kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uppdaterad: 2021-12-09