Utsatt för brott

Du som är ungdom och utsatt för brott har rätt till stöd. Ibland kan det vara svårt att veta om det som har hänt är ett brott eller inte. Om det känns dåligt har du rätt att få hjälp även om det som har hänt inte är ett brott.

Stöd till brotts­utsatta ungdomar

Webbplatsen Jag vill veta vänder sig till barn och unga. Där kan du hitta information om vad som är brottsligt, hur det kan kännas för dig som varit med om brott och om var du kan få hjälp. Här får du också veta vad som händer om du anmäler eller om det blir rättegång.

Jagvillveta.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Barnahus Värmland arbetar med barn upp till 18 år som misstänks varit utsatta för brott i nära relationer. Verksamheten är anpassad för barn och ungdomar när det gäller lokaler och även att alla berörda myndigheter finns på plats för att man som barn eller ungdom inte ska behöva upprepa sin berättelse för flera. På Barnahus finns läkare, polis, åklagare, socialsekreterare och psykolog. Barnahus erbjuder även krisstöd och kommer att kunna erbjuda behandling till familjer där barnet varit utsatt för våld.

Barnahus Värmland

På Brottsofferjourens webbplats för unga kan du få stöd och hjälp.

Unga Boj Länk till annan webbplats.

Uppdaterad: 2024-04-17