Aktivt kulturliv

Grums kommun erbjuder en bred palett av kulturella upplevelser både utomhus och inomhus och för alla åldrar.

Cirkuskonstnärinnan Sara Jane

Foto: Sara Jane cirkuskonstnärinna, Grums kommun

Aktivt kulturliv och stark musiktradition

Grums kommun har ett aktivt kulturliv med en stark musiktradition. Det finns idag två aktiva musikkårer som drivs på ideell basis. Runt om i kommunen finns också flera kultur- och hembygdsföreningar.

Kultur- och hembygdsföreningar

Kulturskola

Grums kulturskola drivs av en ideell förening. Se kontaktuppgifter här nedan för att komma i kontakt med kulturskolan.

Kulturskola

Mycket att se och uppleva

Gå längs Kycklingleden och möt charmiga träskulpturer, se en film i nyrenoverade biografen i Grums eller utforska minneskonstverken som uppförts runt om i kommunen till minne av Sven-Erik Magnusson från Slottsbron.

Passa på att se internationella utställningar av fotografer och konstnärer på Sliperiet i Borgvik, ta del av författarsamtal och föreläsningar på biblioteket och testa Poetry slam på fritidsgården.

Kultur Bums är en del av Riksteatern och därigenom en folkrörelse som arrangerar, främjar och producerar scenkonst och som äger en teater; en turnerande nationalscen för alla. Deras verksamhet utgår från medlemmarnas engagemang, delaktighet och medskapande och är öppen för nya konstnärliga uttrycksformer, nya verksamheter och nya samarbetspartners.

Riksteatern.se - Kultur Bums i Grums Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kultur i skolan

Kultur är en viktig motor i skolan och vi har deltagit i flera Skapande skola‑projekt genom åren. Region Värmland stödjer, initierar och samordnar kulturprojekt i skolan. De stöttar kulturella initiativ i skolorna, är själva ute i skolorna och undervisar både elever och lärare.

Kulturen och konstnärliga arbetssätt kan väcka lust till lärande, fördjupa lärandet och ge berikande konstnärliga upplevelser. Därför är kulturens roll i skolan viktig. Här kan du läsa mer om det arbete som Region Värmland gör och som självklart även erbjuds till båda unga och äldre i Grums kommun.

Uppdaterad: 2022-12-14

Se även

Hitta en förening som passar dig!

Föreningsregister

Se vad som är på gång i vår evenemangskalender!

Evenemang