Förebyggande och stöd

Grums kommun erbjuder stödsamtal i frågor som rör barn, ungdomar och familj. Det vara skönt att ha någon utomstående att prata med, oavsett om det gäller något stort eller något mindre.

Tre kvinnor som diskuterar

Foto: Linn Malmén

Föräldragrupper

Familjecentralens förebyggande kuratorer erbjuder vägledningsträffar med syftet att stärka relationen mellan vuxen och tonåring/barn. Föräldrastödsgrupperna riktar sig till dig som är förälder eller viktig vuxen. Grums kommun kommer annonsera när det är dags för kommande gruppträffar.

Aktiviteter och träffar på familjecentralen

Hembesök

BVC gör ett hembesök när barnet är 8 månader. Nyhet för 2024 är att Eva eller Susanne från Förebyggande och stöd följer med Christine eller Veronica från BVC på besöket. Besöket handlar om barnsäkerhet, språkutveckling och familjens relationer.

Samarbetssamtal och rådgivning

Föräldrar som inte kan komma överens i vårdnads- och umgängesfrågor kan få stöd och hjälp genom samarbetssamtal och rådgivning.

Ansök om föräldrastöd

Vi lyssnar och vägleder i föräldraskapets olika utmaningar. Vid kontakten med dig sker ingen registrering eller dokumentation och vi har tystnadsplikt. Det är kostnadsfritt för dig att få råd och stöd.

Du kan kontakta oss via vår e-tjänst och ansöka om föräldrastöd.

Ansök om föräldrastöd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uppdaterad: 2024-02-01

Kontakt

Eva Hansson
Förebyggande samordnare/kurator
0555-422 12
eva.hansson@grums.se

Besöksadress
Familjecentralen Grums
Sveagatan 61, Grums