Läsa och låna

På Grums bibliotek finns något för alla. Vill du läsa böcker, dagstidningar eller magasin? Eller föredrar du att lyssna på en bok eller se en film?

Foto: Linn Malmén

Hela utbudet hittar du på vår gemensamma webbplats

Bibliotek Värmland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Håll koll på dina lån och låna om

Du som har ett bibliotekskonto med pinkod kan logga in på Mina sidor på webbplatsen Bibliotek Värmland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det gör du högst upp till höger. På Mina sidor får du koll på hur många lån du har och när de ska återlämnas. Och du kan enkelt låna om böcker du inte hunnit läsa klart.

Vuxna

På vår vuxenavdelning hittar du böcker om det mesta. Vi håller oss uppdaterade och köper in aktuella och efterfrågade böcker. Vill du läsa dagstidningar så hittar du dem i tidningsrummet vid vår entré. Tidningsrummet öppnar kl. 08.00.

Barn och unga

På vår barn- och ungdomsavdelning hittar du böcker och andra medier för de allra yngsta till tonåringar. Här har vi också faktaböcker om barn och om att bli förälder.

Vi har även ett stort utbud av bordsspel som du kan låna på plats.

Låneregler och avgifter

Det är gratis att skaffa lånekort och att låna. Om du tappar bort ditt lånekort och behöver ett nytt eller om du blir försenad med dina lån tillkommer det en avgift. Du kan läsa mer om regler och avgifter på Bibliotek Värmland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Värmlandsrummet

I vårt fina Värmlandsrum hittar du faktaböcker om Värmland och litteratur skriven av värmländska författare. Här har vi också samlat böcker för dig som är intresserad av släktforskning.

Bokcirkel

En gång i månaden under våren och hösten träffas vi och diskuterar en bok som vi har läst inför träffen. Du som är med i bokcirkeln får ett pocketexemplar av boken att behålla. Boken hämtar du på biblioteket ungefär en månad innan träffen.

Eftersom vi har begränsat med platser så vill vi att du föranmäler om du vill vara med. Det går bra att ringa eller skicka e-post.

Fjärrlån

Om vi inte har den bok du söker i Bibliotek Värmlands gemensamma katalog så kan vi hjälpa dig med fjärrlån från ett annat bbibliotek i Sverige. Tjänsten kostar 10 kronor/bok.

Uppdaterad: 2024-04-30

Kontakt