Upp och hoppa för ett hållbart liv!

Konceptet Upp och hoppa för ett hållbart liv är en långsiktig satsning från Grums kommun med syfte att främja goda matvanor och fysisk aktivitet bland alla barn och unga 0–18 år.

Barn som i matsal

Foto: Øyvind Lund

Vi vill främja barns rörelse och goda matvanor

Under namnet ”Upp och hoppa för ett hållbart liv” kommer vi att informera vårdnadshavare och barn och visa på att mat ska vara nyttig och god och att det ska vara roligt att röra på sig, utan att krångla till det!

Bra länkar för dig som vill läsa mer

På vår webbplats har vi samlat information och länkar med roliga och nyttiga tips!

 • Tips om mat: Vad vi äter och hur vi äter, påverkar vårt välmående på flera olika sätt. Här hittar du fakta och kunskap kring hälsosamma matvanor. Vad bör du äta mer av, mindre av och vad kan du byta ut?
  Tips om mat
 • Matkassen: Låt dig inspireras till bra vardagsmat! På sidan matkassen, finns färdiga veckomenyer med inköpslistor samt recepttips på bland annat mellanmål, barnmat och vegetarisk mat.
  Matkassen - bra mat för hela familjen
 • Hushållningssällskapets webbplats: På hungrig.nu kan du få kunskap och råd inom allt möjligt som rör mat och matlagning. Det behöver varken vara krångligt, tidskrävande eller dyrt.
  Hungrig.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
 • Aktivitet och rörelse: Vi vet att rörelse kan ge en direkt effekt genom att vi kan känna oss gladare efter att vi rört på oss, då endorfiner frigörs. På följande sida har vi bland annat samlat utmaningar i sociala medier som lockar till rörelse.
  Tips om rörelse
Uppdaterad: 2023-06-07

Kontakt

Eva Hansson
Samordnare
0555-422 12
eva.hansson@grums.se

Elisabeth Eskfelt
Områdeschef kost och lokalvård
0555-421 50
elisabeth.eskfelt@grums.se

Besöksadress
Familjecentralen Grums
Sveagatan 61, Grums