Prion

I Grums kommuns förskolor dokumenterar vi barnens utbildning i vårt digitala verktyg Prion. Här nedan kan du som vårdnadshavare läsa om vad Prion är och hur det fungerar.

Välkommen till Prion!

Prion är en tjänst som förenklar den pedagogiska dokumentationen i förskolan och underlättar kommunikationen mellan förskola och hem. Att vi arbetar med Prion innebär för dig att du kan följa ditt barns utbildning och ta del av information på ett enkelt sätt. Ladda ner appen kan du göra via dessa länkar,

Prion - Android Google Play Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Prion - IOS AppStore Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Typ av information/dokumentation

 • Individuellt för ditt barn
  Du kommer vara med i en grupp för ditt barn, barnets så kallade ”portfolio”. Här läggs allt som rör ditt barn specifikt, hit har bara barnets vårdnadshavare samt pedagogerna på förskolan åtkomst.
 • Gemensamt för avdelningen och förskolan
  Du kommer även vara del i en gemensam grupp för avdelningen, för allmän information och gemensamma dokumentationer.
 • Möjligheter för vårdnadshavare i Prion
  När pedagogerna gör inlägg i appen notifieras du om att det finns nytt innehåll. Vi rekommenderar att du tillåter Prion att skicka push notifikationer till dig. Skulle du ha missat information får du ett påminnelsemail efter några dagar.

  Prion har multi-media stöd vilket betyder att bilder, texter och filmer kan laddas upp på plattformen. Du kan ”gilla” inlägg i appen för att visa att du har tagit del av innehållet. Du kan i vissa fall även lämna kommentarer under inlägget.

  Bara de personer som är med i gruppen dit inlägget har delats kan se kommentarer. Det betyder att om du kommenterar på ett inlägg i avdelningens gemensamma grupp är kommentaren synlig för alla vårdnadshavare, om du kommenterar på ett inlägg i ditt barns grupp är det bara pedagogerna och barnets andra vårdnadshavare som ser.
 • Förskolans läroplan
  Vi kommer tagga inlägg med förskolans läroplansmål och våra egna uppsatta mål. Det ger oss en bättre översikt över vår löpande måluppfyllnad och dig möjlighet att följa det pedagogiska arbetet.

  Vi vill uppmuntra dig att använda materialet du får ta del av via Prion som underlag för att samtala med ditt barn hemma. Det hjälper barnets språkutveckling och vidareutveckling av de koncept som vi arbetar med på förskolan.

Kom igång

Du kommer att bli inbjuden till de grupper du ska vara del i av förskolan via e-post.

Tänk på att det användarnamn och bild som du väljer för din profil blir synlig för alla som är med i gruppen.

Frågor och kontakt

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till pedagogerna eller någon av rektorerna. Om du upplever tekniska problem kan du även ta kontakt med Prions support på: support@prionapp.com.

Vi ser att Prion förenklar vårt dokumentationsarbete och minskar tiden vi lägger på administration. Vi ser även fram emot en närmare samverkan med dig som vårdnadshavare!

Uppdaterad: 2022-03-24