Bo i Grums kommun

Varmt välkommen att flytta till Grums kommun! Här har vi samlat information som kan vara intressant för dig som vill bo i kommunen.

Kvinna och man promenerar på brygga i Borgvik

Foto: Linn Malmén

Bli bortskämd i Grums kommun

Här finns allt du behöver: service och handel, förskolor och skolor, hälso- och sjukvård, idrottshallar och en väl utbyggd kollektivtrafik. Kommunen är omgiven av vacker natur där du kan ta dig runt till fots eller på den nationella cykelleden Vänerleden. Här trivs alla åldrar.

Till universitetsstaden Karlstad med 90 000 invånare, är det 2,5 mil och 20 minuters bilresa. Till Norges huvudstad Oslo, reser du med bil på 2,5 timme. Göteborg ligger 22 mil från Grums och till Stockholm är det 33 mil.

Hela 94 % är nöjda med att bo här enligt SCB 2022:

Medborgarundersökning Pdf, 14.8 MB, öppnas i nytt fönster.

Interaktiv kommunbroschyr 2023 Grums kommun

Ladda ner vår nya kommunbroschyr eller se filmen - Varmt välkommen till Grums kommun!

Varmt välkommen till Grums kommun - en Vänerkommun i Karlstadsregionen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Hur ser ditt drömboende ut?

Hyreshusområden med närhet till centrum, trygghetsboenden, mysiga villakvarter med närhet till både stad och natur? På landsbygden med hagar och betande djur? Skog och berg eller sjönära läge? I Grums kommun finns många vackra platser.

Valfriheten stor och prisvärd

På följande sidor kan du läsa om kommunens olika bostadsområden och hitta länkar till alla typer av boendealternativ. Här finns både hyresvärdar och fastighets­mäklare.

Kommunens olika orter

I Grums kommun finns 6 orter. Läs mer om dessa via länkarna nedan.

Uppdaterad: 2024-06-10