Bo i Grums kommun

Varmt välkommen att flytta till Grums kommun! Här har vi samlat information som kan vara intressant för dig som vill bo i kommunen. Tveka inte att höra av dig om du saknar eller behöver mer information.

Två män med barnvagn på Vitsippsvägen

Foto: Øyvind Lund

Nära till det mesta

När du bor i Grums finns det alltid en risk att du blir lite bortskämd. Det är nära till det mesta och framför allt har vi närheten människor emellan.

Grums kommun ligger centralt mellan storstäderna Stockholm, Göteborg och Oslo och här, vid Nyängen, finns knutpunkten mellan E18 och E45. Där passerar cirka 15 000 fordon per dygn.

Till universitetsstaden Karlstad med 90 000 invånare, är det 2,5 mil och 20 minuters bilresa. Till Norges huvudstad Oslo, reser du med bil på 2,5 timme. Göteborg ligger 22 mil från Grums och till Stockholm är det 33 mil.

Hur ser ditt drömboende ut?

Hyreshusområden med närhet till centrum, trygghetsboenden, mysiga villakvarter med närhet till både stad och natur? På landsbygden med hagar och betande djur? Skog och berg eller sjönära läge? I Grums kommun finns många vackra platser.

Valfriheten stor och prisvärd

På följande sidor kan du läsa om kommunens olika bostadsområden och hitta länkar till alla typer av boendealternativ. Här finns både hyresvärdar och fastighets­mäklare.

Kommunens olika orter

I Grums kommun finns 6 orter. Läs mer om dessa samt se våra interaktiva inforkartor med bilder via länkarna nedan.

Uppdaterad: 2021-12-20