Varumärkesplattform

Här får du livskvalitet. Ett brett föreningsliv skapar delaktighet och gemenskap. Det strategiska läget ger tillgång till en stor arbetsmarknad, en större stads nöjesutbud och har betydande logistiska fördelar. Det är vackert i våra olika kommundelar och vi har nära till natur, vatten och handel/service.

Vårt varumärke består av:

 1. ett geografiskt område
 2. de som bor och verkar inom kommunens gränser
 3. en kommunal organisation med verksamheter, förtroendevalda och personal. Helheten av allt detta är Grums kommun.

Egenskaper vi i Grums kommun har

 • vatten: Vi bor och verkar vid Vänern som är Europas tredje största insjö. Dessutom har vi ett omfattande sjösystem i förbindelse med Vänern. I kommunen finns cirka 380 kilometer strandlinje. Gästhamnar finns i Borgvik, Grums och Liljedal. Här erbjuds också utmärkta förutsättningar för bad, fiske och båtliv.
 • naturområden: I stora drag kan sägas att Grums (liksom Sverige) har jordbruksmark i söder och skog i norr. Vi har tre naturreservat, varav Getgarsudde ligger helt inom kommunens gränser medan Västra värmlandsskärgården och Gårdviksfjället endast delvis tillhör Grums kommun. Kycklingleden i Liljedal har en för Värmland ovanlig flora och ett rikt fågelliv och på Näshöjden i Värmskog finns klapperstensfältet Stentorget, som var en havvsstrand efter att inlandsisen hade dragit sig tillbaka. Vid fornborgen Edsbonden i Slottsbron, finns den näst högst belägna utsiktspunkten kring Vänern.
 • strategiskt läge/knutpunkt: Kommunen ligger strategiskt placerad mellan storstäderna Oslo, Göteborg och Stockholm. Vid Nyängenområdet, strax utanför Grums tätort, möts Europavägarna E 18 och E 45. Där passerar cirka 15 000 fordon per dygn och både bilister och yrkestrafikanter stannar vid Nyängen för att rasta. Tågtrafik går mot både norr och söder. Industrin kan också ta emot fartyg via Vänern.
 • föreningsliv: I kommunen finns föreningar inom de flesta intresseområden. Många invånare engagerar sig ideellt för att de själva och/eller deras barn utövar aktiviteter inom en förening. Det är också ett sätt för oss att mötas på.
 • gott företagsklimat: I kommunen finns omkring 700 företag och två mycket aktiva företagarföreningar samt ett näringslivsråd. Sedan 2007 har Grums varje år klättrat uppåt i Svenskt näringslivs företagsklimatrankning.

Fördelar

 • valfrihet och delaktighet: Här har vi den lilla kommunens fördelar. I Grums finns alla typer av boendealternativ och det är lätt att hitta ett hem, oavsett om du vill bo i hus eller lägenhet, på landet eller mer centralt. Delaktighet kan vara en annan typ av val, som till exempel när du röstar i valet till kommunfullmäktige. Det kan också vara att föra en dialog med kommunen i sociala medier och på öppna möten i våra olika orter. Delaktighet betyder att beslutsfattarna lyssnar på alla och låter alla komma till tals innan beslut fattas.

Våra kärnvärden

 • engagemang: Många invånare engagerar sig ideellt för att de själva och/eller deras barn utövar aktiviteter inom en förening. Det är också ett sätt för oss att mötas på. Det finns även ett stort engagemang för hembygden, inte minst inom näringslivet och på landsbygden.
 • framtidstro: Vi ser möjligheter och försöker att göra det bästa med det vi har; utveckling kommer inte av sig själv. Vi har mycket som vi kan vara stolta över och ger aldrig upp.
 • personlig: Bemötandet från personal i alla våra verksamheter är respektfullt och personligt.
 • trygg: Vi sätter stort värde på trivsel och god stämning. Närheten människor emellan och mellan invånare och kommun, ökar tryggheten i vardagen för invånare i alla åldrar.

Personlighet

 • glad/positiv
 • hälsosam
 • trygg
 • familjeorienterad

Varumärkesplattform för Grums kommun Pdf, 1.3 MB, öppnas i nytt fönster.

Uppdaterad: 2023-01-04