Vikariera inom barn och utbildning

Anmäl ditt intresse att jobba inom förskola, fritidshem eller skola. Att arbeta inom förskola, skola och på fritidshem är det roligaste jobbet som finns, om du frågar våra pedagoger!

Flera barn leker med såpbubblor i snön

Foto: Linn Malmén

Skicka in din ansökan och registrera dig i Vikariebanken


Att arbeta som vikarie inom barn och utbildning

Som timvikarie inom barn och utbildning deltar du i det dagliga pedagogiska arbetet där vi tar hänsyn till varje barns behov och individuella förutsättningar. Tillsammans med övriga pedagoger medverkar du till att en positiv, meningsfull och utvecklande miljö skapas för varje barn och för hela gruppen.

Som timavlönad vikarie är det viktigt att med kort varsel kunna arbeta inom våra verksamheter. Du bör därför trivas med att arbeta på många olika arbetsplatser och ha lätt för att anpassa dig till olika arbetssätt och rutiner. Du har ett gott bemötande och god samarbetsförmåga. Du trivs med att arbeta i en verksamhet som ställer höga krav på ansvarstagande, flexibilitet, handlingskraft och social kompetens. Vi söker främst dig som har utbildning mot förskola, grundskola eller fritidshem.

För vår bemanning använder vi oss av systemet Vikariebanken. Där lägger du som vikarie in tillgängliga tider. Bokningar sker i systemet, vilket ger dig en överblick och kontroll över dina tider. Du har möjlighet att anmäla intresse till en eller flera av våra verksamheter inom barn och utbildning. Körkort och tillgång till bil ger dig ökade möjligheter till vikariat på fler enheter. Våra verksamheter inom förskola, skola och fritids har öppet klockan 06.00-18.00, måndag till fredag.

För att du ska få arbeta inom förskola och skola måste du lämna ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten kostnadsfritt på:

Polisen.se – belastningsregister Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uppdaterad: 2023-05-04