Energi- och klimatrådgivning

Till vår energi- och klimatrådgivare kan du vända dig för att få massor av användbara råd och tips om hur du kan minska din energianvändning och ta större klimat- och miljöhänsyn i vardagen.

Energi- och klimatrådgivningen i Grums kommun är kostnadsfri och opartisk

Energi- och klimatrådgivningen EKR riktar sig till privatpersoner, föreningar samt små och medelstora företag i Grums kommun och finansieras av Energimyndigheten. Till rådgivaren kan du vända dig, om du vill ha hjälp med att få bättre koll på din energianvändning och därmed bli mer miljömedveten.

Rådgivning för privatpersoner

Har du koll på din energianvändning? All energianvändning påverkar klimatet negativt och det finns saker du kan göra för att använda energin på ett bättre sätt och på så vis bidra till en bättre miljö. Det kan handla om allt ifrån hur du sänker din elförbrukning till vilket värmesystem som passar din fastighet bäst.

Tips!

Stöd att söka för privatpersoner

Kommunsamarbete 2021-2022

Nu är det äntligen klart att EKR fortsätter även 2021–2022, vilket vi är glada för. Om inte detta vore nog så kan vi också meddela att vi stärker samarbetet med en kommun. Vi vill därför välkomna Grums kommun in i värmen och till EKR i Västra Värmland.

Med detta sagt så kommer vi gå från fyra kommuner till fem kommuner. De fyra kommunerna Årjäng, Arvika, Eda och Säffle inledde 1 januari 2017 ett samarbete när det gäller energi-och klimatrådgivning.


Uppdaterad: 2021-04-13

Navigera vidare