Arbetsmarknadsenhet

Välkommen till arbetsmarknadsenheten (AME) i Grums kommun. Vi erbjuder olika typer av insatser som syftar till att främja individens väg mot arbete eller studier.

Två kvinnor promenerar framför Grums badhus

Foto: Øyvind Lund

Exempel på insatser

 • gruppaktiviteter
 • arbetsprövning i syfte att kartlägga aktivitetsförmåga och arbetsutbud
 • olika typer av praktik
 • subventionerade anställningsformer i samarbete med arbetsförmedlingen.
 • Center för arbetsprövning (CAP) - På CAP erbjuds olika typer av arbetsuppgifter och upplägg i syfte att kartlägga aktivitetsförmåga och arbetsutbud.

Remiss

Om du är intresserad av insatser via AME ska du i första hand prata med din arbetsförmedlare eller socialsekreterare som kan skriva en remiss. Du kan även prata med din kontakt på Försäkringskassan eller Region Värmland.

Remissen skickas till:
ame@grums.se

Feriepraktik för ungdomar

Under sommaren erbjuder AME feriepraktik för ungdomar.
Feriepraktik

Projekt

 • Värmlands arbetskraft är ett ESF-projekt där fem av länets kommuner vill bygga vidare på framgångsfaktorer och arbetssätt som arbetats fram i ESF-finansierade projektet Värmlands Framtid.
  Värmlands arbetskraft
 • TRIS Hammarö Grums är en samverkansstruktur och organisation för rehabiliteringsverksamhet mellan Region Värmland, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen samt kommunerna Hammarö och Grums. På Samspelets webbplats kan du läsa mer om projektet:
  TRIS Hammarö Grums Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Uppdaterad: 2022-03-29

Kontakt

Stefan Eriksson
Områdeschef daglig verksamhet, övriga insatser enligt LSS för personer med funktionsvariation, verksamhet för personer med psykisk funktionsvariation och arbetsmarknadsenhet.
0555-422 68
stefan.eriksson@grums.se