Bostadsområden i Grums tätort

Gamla Slottsbron (Karba)

Högt beläget område strax ovanför Slottsbrosundet. Här finns villor och radhuslägenheter. Nära till förskolor och skola med elever från förskola till klass 3. Även nära till båthamn, badplatsen Trulsön och motionsled längs stranden.

Grönberg

Bostadsområde med villor. Nära till Grums bad- & sporthall och Jättestenskolan för elever i klass 4-9.

Järpegatan

Område med kommunala hyreshus. Här finns förskola och skola med elever upp till klass 3.

Karlberg

Här finns ett naturnära villaområde på Karlbergsslätten vid norra infarten till orten. Här ligger också en ridskola och gatukök. Nära till Grums kyrka och Nyängen.

Leonardsberg

På en kulle strax söder om Karlbergsslätten ligger Leonardsberg. Närhet till ridskola, landsbygd och Grums kyrka.

Mossen

Stort och populärt villaområde med vattnet i söder och närhet till skogen. Här finns fritidshem och det är nära till skola med elever i förskola-klass 3.

Orrby

Bostadsområdet Orrby ligger mitt emellan ortens två skolor. Här finns framförallt hyreshus och radhuslägenheter. Ishall, idrottsplats, elljusspår, tennisbanor och en större livsmedelsbutik ligger på området. Närhet till fritidshem, vårdcentral, caféverksamhet och Grums bad- & sporthall.

Solbergsgatan/Åsgatan

Här finns flera grupperingar av kommunala hyreshus och ett antal villor. Här ligger också Grums bad- & sporthall, fritidshem och skola för elever i klass 6-9. I korsningen Åsgatan/Orrbygatan ligger Solbergskyrkan. Nära till centrum med tåg-/busstation,komvux, handel och service.

Sveagatan/Sveaplan

Sveagatan är centralortens huvudgata som löper genom de centrala delarna. Här finns tåg- och busstation, apotek, vårdcentral, handel och service. Området Sveaplan i centrum består av hyreshus (55+) och affärslokaler.

Östermalm

Bostadsområde med både villor och hyresrätter. Nära till centrum med tåg-/busstation, komvux, handel och service. Här ligger Sågverksgatan där man byggde kommunens första bostadsområde (bruksbostäder) på 1920-talet.

Uppdaterad: 2021-10-05