Uppdatering 17 april: strejk avblåst, alla verksamheter kommer att bedrivas som vanligt imorgon.

Kommunal har under måndagen den 8 april varslat flera kommuner och regioner i Sverige om strejk och blockad. Grums kommun är en de arbetsgivare som berörs.

Foto: Grums kommun

Konfliktåtgärdernas omfatting

Om ingen överenskommelse nås på nationell nivå kommer konfliktåtgärderna att träda i kraft den 18 april klockan 07.00.

Anledning till varslet

Anledningen till varslet om strejk är att parterna inte är överens i förhandlingarna om nytt avtal mellan fackförbundet Kommunal och arbetsgivarorganisationerna Sveriges kommuner och regioner (SKR) och Sobona.

För Grums kommun är följande yrkeskategorier på angivna arbetsställen i nuläget berörda:

  • Yrkesgrupper: badmästare, fastighetsskötare, parkarbetare, maskinförare, VA-tekniker, drifttekniker, ventilationstekniker, elektriker, fordonsansvarig, avfallsarbetare, återvinningsarbetare, vaktmästare, vårdbiträden inom servicegruppen, lokalvårdare, kockar och måltidsbiträden.
  • Arbetsställen: Grums bad- och sporthall, gatuförrådet, Karlbergs avfallsstation, Jättestenskolan, Södra skolan och Slottsbrons skola samt hemtjänstens servicegrupp.

Arbetsuppgifterna försätts samtidigt i blockad.

Grums kommun följer utvecklingen

Grums kommun gör nu riskanalyser av vilka konsekvenser det kan få för verksamheten samt vilka åtgärder som kan behöva vidtas om konfliktåtgärderna träder i kraft samt följer den nationella utvecklingen.

Uppdaterad: 2024-04-17

Kontakt

Erica Andrén
Kommundirektör
0555-421 45
erica.andren@grums.se