Information till dig som har haft trygghetslarm

Under mars månad drabbades vår tidigare underleverantör av trygghetslarm Careium av en cyberattack som medförde driftstörning för samtliga av bolagets trygghetslarm i Sverige.

Två händer

Foto: Mostphotos

Information om personuppgiftsincident i samband med driftstörning

Driftstörningen påverkade de trygghetslarm som var i drift vid 23 mars 2023. Trygghetslarmen som påverkades kom i drift redan samma dag som driftstörningarna inträffade.

Grums kommun har sedan 1 mars 2023 ett nytt avtal med en annan leverantör av trygghetslarm och utbyte av kvarvarande enheter hos Careium pågick parallellt med incidentens upptäckt.

Careiums utredningsarbete av cyberattacken har fortsatt och utredningen har visat att det inte kan uteslutas att en obehörig aktör fått begränsad åtkomst till personuppgifter i Careiums system.

Risken för en negativ påverkan av kundernas personuppgifter bedöms som låg. Det ska inte heller enligt vår bedömning innebära någon praktisk risk för kundernas fri- och rättigheter. Vi har inte heller någon anledning att misstänka att obehörig aktör har använt eller spridit några uppgifter på något sätt i sådana fall.

Mer information om händelsen från Careium finns att läsa på:

NewsCision.se - Careium bistår sina kunder med anledning av personuppgiftsincident Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uppdaterad: 2023-05-03

Kontakt

Petra Henningsson
Områdeschef hemtjänst
0555-420 06
petra.henningsson@grums.se

Ella Lundqvist
Dataskyddsombud
0555-421 49
ella.lundqvist@grums.se