Ny brandstation i Grums

Grums kommun ska få en ny brandstation för att bibehålla trygghet, säkerhet och omtanke för våra invånare.

Brandbil

Foto: Räddningstjänsten Karlstadsregionen

Byggnation av ny brandstation

Den nya brandstationen byggs av Grums kommun och Räddningstjänsten Karlstadsregionen kommer sedan att hyra lokalerna av kommunen. Kommunfullmäktige fattade det slutgiltiga beslutet den 17 februari och därmed går nu projektet in i nästa fas med upphandling och projektering. Planen är att den nya brandstationen ska stå klar 2024.

- Det är väldigt positivt att vi nu, i samverkan med Grums kommun, kan bygga en ny brandstation i Grums. Den gamla stationen är cirka 60 år gammal och börjar bli sliten. Den är inte heller helt optimalt placerad i samhället med tanke på inryckning av brandmän och utryckningsvägar, framför allt mot E18 och Gruvöns Bruk. Nu finns möjligheten att skapa en modern brandstation som är byggd för nutid och framtid, säger Nils Weslien, förbundsdirektör/räddningschef Räddningstjänsten Karlstadsregionen.

- För mig som ordförande i Räddningstjänsten Karlstadsregionens politiska direktion känns det väldigt positivt att vi åter kan planera för en ny brandstation, denna gång i Grums. De senaste 15 åren har vi både byggt nytt och rustat upp befintliga stationer på 8 av 12 orter (Karlstad, Deje, Forshaga, Högboda, Kil, Molkom, Väse och Vålberg), vilket naturligtvis känns bra, säger Malin Hedberg, ordförande direktionen.

Brandstationen byggs för att kunna fungera under många år framöver. Du kommer att kunna följa arbetet med byggnationen på grums.se. Den nya brandstationen kommer att byggas på Östermalm och vara belägen i korsningen Öbergsgatan /Bergkantsgatan.

Uppdaterad: 2022-02-18