Ta chansen att tycka till om äldreomsorgen

Snart är det dags för den årliga undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Passa på att ta chansen och tyck till!

Under vecka 12 kommer enkäterna till den årliga undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? att börja skickas ut till personer som är 65 år eller äldre och som är beviljade insatserna hemtjänst i ordinärt boende eller särskilt boende för äldre.

Svaren hjälper oss bli bättre

Det är Socialstyrelsen som varje år skickar ut enkäten. Resultatet som Grums kommun får i undersökningen är ett mycket viktigt underlag som används för att följa upp och utveckla verksamheten för att därmed ge dig som kund så bra stöd, omsorg och service som möjligt.

Viktigt för äldre personer att göra sin röst hörd

Det är de äldre personernas åsikter som ska framgå i enkäterna. De som inte kan svara själva får gärna ta hjälp av till exempel någon anhörig, god vän eller god man. I de fall du är anhörig och hjälper din närstående att svara digitalt, finns även frågor som är riktade till dig som anhörig.

Om personal på till exempel ett särskilt boende ombeds hjälpa en äldre person att svara så ska den äldre personen uttryckligen ha bett om hjälp med detta och personalen bör ha försäkrat sig om att det inte finns någon anhörig, vän eller god man som kan hjälpa till.

Enkäten går att svara på till och med 24 maj.

Uppdaterad: 2024-03-07
  • Ingen giltig användare vald.